Brand Performance

De hedendaagse wereld is competitief en het is niet altijd gemakkelijk om als merk je plek ten opzichte van de concurrentie te veroveren en/of te behouden. Als Kantar Millward Brown kunnen wij jou echter de juiste handvatten bieden door aan te tonen waar de mogelijkheden liggen om je merk te laten groeien. Wij hebben ongeëvenaarde ervaring op het gebied van zowel het meten als het begrijpen van merksucces. Met onze tools kunnen we niet alleen vaststellen hoe je eigen merk het doet in de markt, maar ook hoe je ervoor staat ten opzichte van concurrenten en wat je zou kunnen doen om te groeien.

Tracking tools

Of je nu snel wil checken of je advertentie je merk goed tot zijn recht doet komen of dat je continue de positie van je merk in de markt wil monitoren: met onze kennis en tools kunnen we achterhalen waar zo nodig bijgestuurd moet worden om groei te realiseren. Uiteraard staat altijd jouw vraag centraal en draait onze samenwerking erom deze vraag beantwoord te krijgen.

Ad tracking

Onze ‘Ad tracking’ geeft feedback over het in-market presteren van verschillende uitingen van je eigen merk en/of dat van de concurrent. Helpt je communicatie om de gewenste associaties voor je merk te creëren en heeft het voldoende potentieel om je merk te doen laten groeien? Wij meten snel het succes van je campagne om te ontdekken of je je doelgroep bereikt, hoe zij reageren en welke uitingen het beste werken. Uiteindelijk kunnen we bepalen of je communicatie je merkstrategie en groeidoelen ondersteunt.

Brand tracking

Met onze brand tracking tools monitoren we hoe je eigen merk en de competitie door de tijd heen presteren. We identificeren welke factoren belangrijk zijn voor het verbeteren van je merkwaarde en we geven een voorspellende waarde af over of je merk op het juiste pad is voor toekomstige groei. Tijdig inzicht zorgt ervoor dat je sneller en beter gefundeerde beslissingen kunt nemen over al dan niet bijsturen, om zo je merk in de juiste directie te leiden.

Meaningfully Different Framework

We maken gebruik van ons beproefde meetinstrument voor het bepalen van merkwaarde: het Meaningfully Different Framework. Het framework identificeert hoe ‘meaningful’, ‘different’ en ‘salient’ je merk is. Het begrijpen hiervan stelt ons in staat om vast te stellen wat je merk- en financiële groeipotentie is. We maken hiervoor gebruik van door ons nieuw ontwikkelde merk metrieken: Power (voorspelling van volume aandeel), Premium (de mate waarin consumenten bereid zijn om een premium prijs te betalen voor je merk) en Potential (waarschijnlijkheid dat je merkwaarde-aandeel zal groeien).

Uiteraard helpen we niet alleen jou om je merk zich te laten ontwikkelen, maar blijven we ook te allen tijde onszelf ontwikkelen. Zo zijn we continue bezig om de meer traditionele tracking programma’s te verbeteren en bieden we tegenwoordig een breed scala aan snelle en flexibele oplossingen. Wij vinden het essentieel om in gesprek te gaan om te bekijken wat de centrale vraag is en wat hiervoor de beste oplossing is. Een oplossing die aansluit bij de voor jou beschikbare tijd en investering, maar belangrijker nog, het juiste antwoord zal geven op jouw vraag! Met behulp van onze expertise zorgen wij ervoor dat je merk overeind kan blijven in onze hedendaagse, complexe markt.

Meer weten?

Ad Tracking
Snel en gemakkelijk meten hoe jouw uiting of die van je concurrent presteert

Brand Tracking
Monitor hoe jouw merk en de concurrentie door de tijd heen presteren

BrandZ
Top 100 meest waardevolle merken wereldwijd

How Smart Brands Make More Money
In zijn laatste boek Brand Premium: How Smart Brands Make More Money, deelt Nigel Hollis het belang voor marketeers om te identificeren wat hun merk meaningful different maakt.

Share